Twee unieke duurzame en ecologische bungalows midden in Amsterdam!

Zeer goed geïsoleerde woningen, circa 148m2 met tuin, 24 PV panelen, drie laags glas, circulaire bouwmaterialen, warmte pomp, regenwateropvang systeem, en nog veel meer. Het is allemaal van toepassing op deze zeer moderne en comfortabele nog te bouwen eco bungalows.

Het woonoppervlak is verdeeld over begane grond en souterrain. De 3/4 slaapkamerwoningen hebben tevens een ruim afgesloten tuin van ca 42m2. Het is een zeer innovatief project dat met veel zorg en toewijding wordt ontwikkeld.

Uitgangspunten zijn het creëren van woningen die geen energie kosten,  een zeer moderne uitstraling, en laag water verbruik hebben tegen een marktconforme prijs. Daar komt bij dat  materialen worden toegepast met een zo laag mogelijke milieu belasting.
De bungalows kijken uit op het aangrenzende plantsoen, en zijn goed gelegen ten opzichte van het centrum (vijf minuten fietsen).

De verkoopprijs wordt definitief bepaald zodra de ‘grond aanbieding’ van stadsdeel West is ontvangen alsmede duidelijk is welke warmtepomp wij mogen gaan toepassen.

Richtprijs van Bossepad 1 en 3: € 875.000,- V.O.N.
De grond zal in particuliere erfpacht worden uitgegeven en is eigendom van Stichting Grond Eigendom Amsterdam. De hoogte van de canon per woning bedraagt circa € 2020,- per jaar. Deze is fiscaal aftrekbaar. In de prijs is inbegrepen de grond van de gemeente die gebruikt zal worden om een deel van de kelder, tuin en hekwerk te plaatsen.

Visie Winnen&Co BV

Het is de hoogste tijd dat vastgoed betrokkenen het verdienen van geld (profit) gelijk stellen aan het afleggen van verantwoording aan de aarde (planet) en het betrekken van de gezondheid van de gebruikers (people). Deze uitgangspunten vormen de kern van de activiteiten en ontwikkelingen die Winnen&Co BV uit voert. Investeren in duurzaamheid kost op de korte termijn altijd meer geld en dus levert de ontwikkelaar er winst op in. Echter op de lange termijn levert het winst op: winst doordat bewoners minder energie kosten betalen -nu, maar vooral in de toekomst, winst voor het milieu en winst voor de gezondheid van de bewoner. Momenteel is het nog niet mogelijk om deze extra waarden in verhoogde opbrengsten gekapitaliseerd te zien. Het gevolg is zodoende dat vooral de bewoner het profijt zal ervaren, en de ontwikkelaar tevreden kan terug kijken.

Gietermans & van Dijk architecten (architect)

Ecobungalows met karakter
De ecobungalows zijn ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Gietermans & van Dijk. Wim Gietermans over het ontwerp:

De opdracht voor de woningen begon voor ons bureau als een normale opdracht, met als extra dimensie het feit dat het een locatie betrof in ons ‘eigen’ stadsdeel Westerpark, waar het bureau al sinds de oprichting in 1996 gevestigd is.
Al snel ontstond het idee om het halfopen bouwblok een eenduidige beëindiging te geven middels een strak vormgegeven wand waarachter afwisselend tuinen en bebouwing gesitueerd zijn.

Tijdens de uitwerking van het plan kwam de opdrachtgever met het verzoek niet alleen de principes van energiezuinig bouwen toe te passen, maar ook waar mogelijk te kiezen voor ecologische bouwmaterialen en biologische toepassingen.
Een aantal sessies met opdrachtgever en adviseurs heeft er toe bijgedragen dat met ecologische bouwmaterialen toch het strakke, moderne uiterlijk van de eerste schetsen gerealiseerd kon worden.